Projeleriniz için e-posta gönderiniz :

info@smartcity.com.tr
smart city

2024 Akıllı Şehir Akıllı Atık Toplama Sistemleri

Akıllı Şehir konseptinde yüksek standart teknoloji üreten bir Ar-Ge şirketi. Nesnelerin interneti bölümünde uzmanlaşmış kadrosu, müşterilerine yazılım ve donanım çözümleri ile birlikte yüksek kaliteli hizmet sunuyor.

Logo

Bir devletin Akıllı Şehir geçiş süreci ulusal akıllı şehir mimarisi hazırlamak, mimari Model baz alınarak Ulusal Akıllı Şehir Mimarisi oluşturulmalıdır.

Geliştirdiği akıllı konteyner dolum seviyesi izleme sensörleri ve akıllı güzergâh yazılımı sayesinde, belediyeler ve özel atık toplama şirketlerinin atık toplama süreçlerini optimize etmek için çalışıyor.Akıllı Atık Toplama Sistemleri, geleneksel atık toplama sistemlerine modern ve yeşil bir alternatif sunuyor. Tuzla belediyesi için geliştirdiği kablosuz sensörler, konteynerlerin doluluk seviyelerini anlık ölçerek bu bilgiyi M2M teknolojisi kullanarak buluta gönderirken, şehrin dört bir yanından toplanan bu bilgiler, verimli günlük toplama rotalarını elde etmek için işleniyor. Bu günlük rotalar, atık toplama araçlarının sürücüleri tarafından kolayca kullanabileceği navigasyon cihazlarına aktarılıyor.

Bu sayede sürücüler verimli rotaları takip ediyor ve yalnızca gerekli konteynerlerde duruyor. Oluşturulan verimli rotalar; zaman ve enerji tasarrufu sağlarken, CO² emisyonunu ve atık toplama maliyetlerini %55'e kadar azaltıyor. Genel servis bilgileri, maliyet azaltma iyileştirmesi ve zararlı gazların emisyonundaki azalmalar da dahil olmak üzere belirli aralıklarda detaylı analiz raporları oluşturuluyor., Mapcodex Startup Programı'nın bir üyesi. Bu programın sağladığı yazılım ve bulut avantajları sayesinde , Mapcodex'nin haritalarını panelinde kullanarak hem çözümünü, hem de düzenlenen eğitimlere katılarak kendisini geliştiriyor. Mapcodex, aktif ve sürekli bir biçimde çözümlerinde yer alıyor; panelin görselleştirilmesi, Mapcodex harita altlığı sayesinde sağlanıyor. Müşterilerin panelinde görüntüleyebileceği on sayfanın dördünde harita bulunurken, harita bulunan tüm sayfalarda Mapcodex harita altlığı kullanılıyor. Bu haritalarda, müşteriler, Mapcodex API’ları ile oluşturulmuş verimli rotaları, konteyner lokasyonlarını görebiliyor. Kullanılan API’lardan ilki, Mapcodex Origin-Destination Cost Matrix. Bu hizmet kullanılarak, müşterilerin konteyner lokasyonlarının mesafe matrisleri oluşturuluyorken, bu mesafe matrisi kullanılarak oluşturulan rotaların görselleştirilmesinde de Mapcodex Directions API’ı kullanılıyor. Buna ek olarak, atık kamyonlarının başlangıç rotaları ve atık boşaltım alanlarının sisteme kaydedilmesinde de Mapcodex’nin harita altlığından faydalanılıyor. Mapcodex servisleri sayesinde, rotalama fonksiyonunun optimizasyon oranının yükselmesi sağlanıyor.

Sizlerde detaylı sunum almak ister misiniz ?