Projeleriniz için e-posta gönderiniz :

info@smartcity.com.tr
smart city

2024 Akıllı Şehir Akıllı Sanal Park Sistemi

Teknik olarak sanal gerçeklik terimi bireylerin orda olma hissini yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlar için kullanılıyor. Kullanıcılar, çeşitli çevre birimleri (kasklı ekran vb.) aracılığıyla sanal ortamlara dahil oluyor.

Logo

O ortama girdiği andan itibaren kullanıcının gerçeklik ile bağlantısı kopuyor ve tamamen sanal gerçekliğin yaratıldığı ortamda olma hissini yaşıyor. Kullanıcıların bu deneyimi “gerçekten” yaşayabilmesi için, sanal gerçeklik tasarımlarının kusursuz olması gerekir; aksi takdirde yaratılan zayıf “gerçeklik hissiyatı” kullanıcının bu deneyimi tam olarak yaşayamamasına sebep olur.
Sanal geçeklik ortamları, katılımcı üzerinde yarattığı gerçeklik hissiyatı yoğunluğuna seviyesine göre farklılıklar gösterir;
Kısmi Katılımlı Ortamlar: Bir takım fiziksel unsur ve sanal imgelerin bir arada kullanılmasını gerektiren bu ortam, katılımcıya, gerçek dünya ile ilişkisini bütünüyle koparmadan bir gerçeklik hissiyatı yaşatır. Bu ortama uçuş simülatörlerini örnek gösterebiliriz. Uçuş simülatörlerinde, geniş bir ekrandan yansıtılan sanal imgeler ve pilot kabini gibi fiziksel unsurlar bulunur. Katılımcı, bu ortamda herhangi bir sanal gerçeklik cihazı kasklı ekran ya da eldiven vb. kullanmaya ihtiyaç duymaz.
CAVE – Tam Katılımlı Ortamlar: CAVE, “Computer Assisted Virtual Environment / Bilgisayar Destekli Sanal Ortam” için kullanılan bir kısaltmadır. Bu ortamda, katılımcının tüm duyusal algılarına hitap edilir ve katılımcının tabiri caizse “kendinden geçmesi” hedeflenir. Farklı amaçlar için değişik kurulumlara rastlansa bile tipik bir Cave sistemi; duvar ve zemin projeksiyonu, farklı açılardan ses/müzik yayını yapan hoparlörler ve algılayıcılardan oluşur. Kasklı ekran Head-Mounted Display/HMD ve dermal-dokunsal algı cihazı joystick, eldiven vb… gibi çevre birimleri, katılımcının bu ortam ile bütünüyle etkileşime girmesine yardımcı olur.

Maxflight Uçuş Simülatörü
Gerçeğine yakın bir pilotluk deneyimi sunan ve dünyanın sayılı havacılık merkezlerinde profesyonel pilotluk eğitiminde de kullanılan Maxflight; F4 uçağından Red Bull Air Race uçağına, 7 farklı uçak kokpitinde uçmanın tüm heyecanını, uçağın kalkışından havalanmasına, havada asılı kalmasından manevralarına kadar her türlü ayrıntıyı birebir yaşatmaktadır. Yatay ve dikey iki eksende 360 derece hareket kapasitesine sahip olan ve 3 boyutlu ekranıyla teknoloji harikası simülatörü kullanma fırsatı yakalayanlar kendi uçaklarını uçurmanın tadına varıyor. Ayrıca Roller Coaster heyecanını yaşamak isteyen sevenlerini de 9 farklı simülasyonuyla bu eşsiz deneyime dahil ediyor.
Süpernova – Extreme
3 boyutlu gözlük ve stereoskopik teknik ile hazırlanmış filmleri hareketli bir platform üzerinde hava, su, rüzgâr, sis ve kar gibi efektlerle sanki o anı yaşıyormuşçasına izlenmesini sağlayan; Macera Adası, Kayıp Dünya, Uludağ Snowboard gibi birbirinden heyecanlı 10 farklı formatta film çeşidiyle 7’den 70’e tüm macera severlere keyifli dakikalar yaşatan simülasyon cihazıdır.
VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü
Bilişim dünyası yeni bir teknolojiyle bambaşka bir ‘evrene’ kapı araladı. Sanal Gerçeklik Gözlüğü sizlere oyunların, animasyonların, videoların ve filmlerin görüntülerini 360 derece olarak izleme olanağı sunarken, tüm içerikleri ve görüntüleri sanki oradaymış gibi izleme imkanı sunuyor.

Sizlerde detaylı sunum almak ister misiniz ?